Στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση με Σύνεση» πρόκειται να πραγματοποιηθούν μία σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων «webinars» τα οποία θα αφορούν στην ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα έχουν έναν καινοτόμο, 

διαδραστικό χαρακτήρα και θα υλοποιηθούν με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού (διακεκριμένων τανιών & βίντεο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Insafe) που προβάλλει με ιδιαίτερα προσιτό τρόπο τις συμπεριφορές των ανηλίκων στο Διαδίκτυο. Έτσι, οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν ταυτίζοντας τους εαυτούς τους με τους πρωταγωνιστές των βίντεο, και κατανοώντας με αυτό τον τρόπο πόσα από τα δικαιώματα που έχουν στο Διαδίκτυο καταπατώνται τόσο από τους ίδιους (όπως π.χ. η προστασίας της ιδιωτικής ζωής), όσο και από τρίτους.

Κύριος στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων είναι:

  • η κατανόηση από την μεριά των παιδιών της υπεράσπισης των δικαιωμάτων που έχουν στο Διαδίκτυο, αλλά και του σεβασμού των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από τα δικαιώματα τους στον εικονικό αλλά και στο φυσικό κόσμο,

  • η ενδυνάμωσή τους να μιλούν χωρίς φόβο εάν πέσουν θύματα οποιασδήποτε μορφής ρητορικής μίσους, διακρίσεων ή εκφοβισμού και να αισθάνονται δυνατά να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, και

  • η προώθηση της ενεργούς και δημιουργικής συμμετοχής των παιδιών στη διαμόρφωση του Διαδικτύου που βασίζεται στον οφειλόμενο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές της δημοκρατικής συμμετοχής.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2015 – Απριλίου 2016, θα είναι πλήρως αλληλεπιδραστικά και θα υλοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση http://meeting.sch.gr.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια απευθύνονται προς τους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού καθώς και της Α’και Β’ τάξης του Γυμνασίου, όλων των περιφερειών της χώρας. Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα διαδικτυακά σεμινάρια, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στη διαδικτυακή διεύθυνση http://synmesyn.sch.gr/ μέχρι της 12 Νοεμβρίου 2015. Για την συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής η σχολική μονάδα θα πρέπει να συνδεθεί στον δικτυακό τόπο http://synmesyn.sch.gr/ με τον επίσημο λογαριασμό που διαθέτει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Τα σχολεία τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα ενημερωθούν μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2015 σχετικά με την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο θα συμμετέχουν, όπου και θα τους δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή τους στο διαδικτυακό σεμινάριο.

Τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν στα διαδικτυακά σεμινάρια θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Δράση saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, εφόσον πρώτα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα αξιολόγησης του διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο συμμετείχαν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." style="color: rgb(23, 114, 175); text-decoration: none;">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Υποστήριξη Χρηστών

1ο ΚεΠληΝεΤ - Κοζάνη
24613 51196, 197

2ο ΚεΠληΝεΤ - Πτολεμαΐδα
24630 55644, 20366

_______________

helpdesk

ΤΠΕ, Δικτύου & Υπηρεσιών ΠΣΔ

8011180181

_______________

Υποστήριξη

8012008040

_______________

Σύνδεση

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image

Ακολουθήστε μας στο twitter

Follow Us On Twitter - Image

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση

saferinternet

-----------------------

Καταγγελίες

safeline

-----------------------

Γραμμή Βοήθειας 

80011 80015

-----------------------

-----------------------

Υποστηρίζω

Θέματα Αναρτήσεων

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online