Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης

Δέσποινα Παπαδοπούλου2

Παπαδοπούλου Δέσποινα

 Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Είναι σύζυγος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Αντώνη Γάτα, και μητέρα ενός δεκατριάχρονου αγοριού. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου εκπόνησε και το μεταπτυχιακό της στη Λογοτεχνία (βαθμός Άριστα). Είναι Διδάκτορας της Φιλοσοφίας του ΑΠΘ (με βαθμό άριστα παμψηφεί). Το δεύτερο μεταπτυχιακό της έχει αντικείμενο τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Ιταλικά (σε άριστο επίπεδο) και Γαλλικά (σε επίπεδο Β2). Έχει πιστοποίηση Β επιπέδου στην Πληροφορική. Εργάστηκε στην Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και συνεργάστηκε στην εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της Λογοτεχνίας με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο RomaTreως tutoraccoglienteστην πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου. Διδάσκει στην ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης το μάθημα της Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης.

Εργάζεται στην εκπαίδευση από το 1993. Υπηρέτησε ως Διευθύντρια στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σχολική Σύμβουλος) φιλολόγων Κοζάνης και Γρεβενών στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Μακεδονίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης. Είναι κριτής άρθρων/εισηγήσεων περιοδικών εκδόσεων και συνεδρίων. Συμμετέχει σε συνέδρια και αρθρογραφεί για θέματα φιλολογικά, παιδαγωγικά και διοίκησης της εκπαίδευσης. Από τις εκδόσεις Αρμός-Ψηφίδα κυκλοφορεί το βιβλίο της Πολλαπλότητα Ενιαία για το έργο του Ν. Γ. Πεντζίκη.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Τηλέφωνα Διεύθυνσης 2021-2022.pdf)Τηλέφωνα Διεύθυνσης 2021-2022.pdf 141 kB

Αναγγελία έναρξης και ανανέωσης ασκήσεως της διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ.

Σύνδεση