Κρίσιμη αναβάθμιση για windows (και windows xp)

Λόγω σοβαρής ευπάθιας που υπήρχε στα ms windows η εταιρία έβγαλε security update για τις εκδόσεις της. Μέσα στις εκδόσεις αυτές είναι και τα windows xp που παρόλο που σταμάτησε η υποστήριξη υπάρχει μεγάλη μερίδα των πολιτών ανά τον κόσμο που χρησιμοποιούν windows xp. Καλό είναι όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε έκδοση windows να προβούν στις εν λόγω αναβαθμίσεις ακόμη και όσοι έχουν windows xp. Η εν λόγω αναβάθμιση άμεσα σας προστατεύει από τον ιό  WannaCrypt. Πσρακάτω υπάρχουν σύνδεσμοι για να κάνετε την εν λόγω αναβάθμιση, αλλά και σχετικές πληροφορίες.

Download English language security updates: Windows Server 2003 SP2 x64Windows Server 2003 SP2 x86, Windows XP SP2 x64Windows XP SP3 x86Windows XP Embedded SP3 x86Windows 8 x86, Windows 8 x64

Download localized language security updates: Windows Server 2003 SP2 x64Windows Server 2003 SP2 x86Windows XP SP2 x64Windows XP SP3 x86Windows XP Embedded SP3 x86Windows 8 x86Windows 8 x64

General information on ransomware: https://www.microsoft.com/en-us/security/portal/mmpc/shared/ransomware.aspx

MS17-010 Security Update: https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-010.aspx

Πηγή: https://blogs.technet.microsoft.com/msrc/2017/05/12/customer-guidance-for-wannacrypt-attacks/

Τερματισμός της λειτουργίας του γραφείου helpdesk ΠΣΔ

Σας προωθώ παρακάτω μήνυμα του κ. Διαμαντάρα σχετικά με την παύση λειτουργίας του helpdesk το οποίο εξυπηρετούσε την περιοχή μας.


Αγαπητοί συνεργάτες,


ήθελα να σας ενημερώσω ότι από 31/1/2017 έχει τερματιστεί η εθελοντικά προσφερόμενη υποστήριξη του ΠΣΔ από το γραφείο helpdesk του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει ήδη τελειώσει από 22/12/2016 ωστόσο σε εθελοντική βάση συνεχίζαμε την υποστήριξη με ένα άτομο, μέσω email και τηλεφώνου.

Παρακαλώ ενημερώστε τους συναδελφους εκπαιδευτικούς ότι η μη συνέχιση της υποστήριξης δεν είναι ευθύνη του ΑΤΕΙ/Θ, και να απευθύνουν τα αιτήματά τους πλέον στο ΙΤΥ.

Περισσότερα...

Προσοχή! Παραπλανητικά μηνύματα με στόχο την υποκλοπή του κωδικού πρόσβασης σας (password)

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Δεν θα πρέπει να συμπληρώσετε τον κωδικό πρόσβασης (password)  σε σελίδα που προσποιείται σελίδα του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Με αφορμή μηνύματα που στάλθηκαν σε χρήστες του ΠΣΔ τα οποία οδηγούν σε ιστοσελίδα που προσποιείται σελίδα του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και στα οποία καλούνται οι χρήστες  να απαντήσουν με το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, σας  ενημερώνουμε ότι τα μηνύματα αυτά είναι παραπλανητικά. Η διεύθυνση αποστολής, που δεν είναι Διεύθυνση του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου ,έχει σκοπό να σας παγιδεύσει για  να δώσετε  τα στοιχεία πρόσβασης που διαθέτετε. 

Περισσότερα...

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο component JDownloads

Το πιο κάτω μήνυμα αφορά μόνο τους χρήστες  οι οποίοι έχουν δικτυακό τόπο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Αξιότιμοι κύριοι/ες, φίλοι εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το παρακάτω σοβαρό θέμα ασφαλείας στους δικτυακούς τόπους που διατηρείτε στο Π.Σ.Δ. και διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα:

Περισσότερα...

+γραφίς από το ΠΣΔ: Μία νέα υπηρεσία για έγγραφα, αρχεία και ημερολόγια με διαμοιρασμό και συνεργασία

Η +γραφίς είναι μια νέα υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για τη δημιουργία, αποθήκευση εγγράφων και αρχείων με δυνατότητα διαμοιρασμού και συνεργασίας σε αυτά, με τη χρήση ενός φυλλομετρητή (browser). Η υπηρεσία κατατάσσεται στις σύγχρονες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud).

docs04

Θέτουμε την +γραφίς στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό να αποτελέσει  ένα χρήσιμο εργαλείο για την Εκπαίδευση, τόσο για τις διευθύνσεις και τα σχολεία, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Περισσότερα...

Υποστήριξη Χρηστών

1ο ΚεΠληΝεΤ - Κοζάνη
24613 51196, 197

2ο ΚεΠληΝεΤ - Πτολεμαΐδα
24630 55644, 20366

_______________

helpdesk

ΤΠΕ, Δικτύου & Υπηρεσιών ΠΣΔ

8011180181

_______________

Υποστήριξη

8012008040

_______________

Σύνδεση

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image

Ακολουθήστε μας στο twitter

Follow Us On Twitter - Image

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση

saferinternet

-----------------------

Καταγγελίες

safeline

-----------------------

Γραμμή Βοήθειας 

80011 80015

-----------------------

-----------------------

Υποστηρίζω

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online